Din guide til tilgivelse

I går skrev jeg her en lille status over hvad livet har lært mig om at tilgive, og at tilgivelse ofte bliver misforstået. Min lille opdatering sendte beskeder i min indbakke om hvordan vi tilgiver og sætter os selv fri. Derfor har jeg skrevet dette indlæg, så du allerede kan starte i dag med at få tilgivet og starte 20017 fri af begrænsninger.

Misforstået tilgivelse

Misforstået i den forstand at rigtig mange mennesker tror, at tilgivelse betyder vi så siger god for det andre har budt os. At vi når vi tilgiver, giver den anden ret i at det var okay og behandle os sådan som vedkommende gjorde.

Derfor sætter mange mennesker sig i modstand og stejler når det kommer til tilgivelse.

“jeg vil fandeme ikke tilgive den idiot, for han/hun skal sgu ikke have ret”…

Det er nok også det sidste vi har lyst til. At sige den måde vi blev behandlet på var i orden. Ja bare tanken kan få hjertet til at hamre afsted og blodtrykket til at stige.

Men nej nej nej, det har intet med tilgivelse at gøre, overhovedet. Tilgivelse handler ikke om at giv den anden ret i sine handlinger eller slå en streg hen over det der skete. At tilgive handler om at sætte dig selv fri fra alle de begrænsninger du har sat op for dig selv.

 

Hvorfor tilgivelse?

i-forgive-people-but-that-doesnt-mean-i-accept-their-behavior-or-trustFordi hvis du ikke sætter dig selv fri, så kommer du til at trække alle de begrænsninger du har sat/sætter op for dig selv,  som en tung sæk med dig livet igennem. Du mister gnisten og gejsten, du bliver mere og mere tom inden i.

Ja du læste rigtigt, det er dig der sætter dine egne begrænsinger op. For det er dig der har fået de ting du har oplevet til at betyde noget om dig. Det er dig der har valgt at tro på det andre har sagt, men hvem siger det er sandheden?….. Ingen er herre over andre mennesker, og ingen andre end os selv vælger hvad vi vil tro på. Jo vist kræver det arbejde at ændre dine tanker, indgroet mønstre og overbevisninger – men det kan lade sig gøre med den rette hjælp.

Hvordan tilgiver du?

Jeg er lavet en guide til dig som du kan bruge, til at tilgive de mennesker du har brug for at tilgive.

1. Sæt dig med et stykke papir og skriv alt det ned du har brug for at fortælle vedkommende. Skriv fra hjertet, virkelig giv den gas. Kom ud med al din vrede, alt dit had, al smerten, al sorgen, al ked af det heden, alle ydmygelserne. Tænk på at det nu er din mulighed for at få alt det ud som fylder inden i dig. Bare rolig, du skal ikke sende eller give vedkommende brevet, det her er udelukkende for din skyld. Det kan godt være du skal skrive brevet over flere dage. Det vigtigste er, at du kommer ud med det hele.

2. Når du er kommet ud med det hele, så skal du i dit hjerte beslutte dig for, at du ikke længere vil lade dig begrænse af det der er sket mod dig. Det kan være en god ide, at skrive det ned i brevet. Fortælle vedkommende at du ikke længere vil lade dig begrænse af det de har gjort mod dig, at du ikke længere vil lade vedkommende styrer dit liv, at det de har gjort handler om dem og ikke dig. Skil tingene ad, og husk at det de har sagt og gjort er ikke ensbetydende med at det er rigtigt. Du vælger selv hvad tingene skal betyde om dig.

3. Styrk dig selv ved at gå på opdagelse i hvad du faktisk har lært af alt det du har været igennem. Hvad har du fået med med dig, som du aldrig havde vist noget om? For det gør dig unik.

4. Slut brevet af med at tilgive vedkommende, ikke for de ting de har gjort – men for din skyld. Skriv hvad der er du giver slip på, hvilke gamle historier som de er en del af, som du ikke længere vil bære rundt på. Den vrede, nag, had hvad end det måtte være, nu er det din chance for at slippe fortiden og dens lænker. Du skal have givet slip på de begrænsninger der ikke længere skal styrer dig.

Nogle af de mennesker jeg har arbejdet med har haft brug for at afslutte med et lille ritual. Nogen har brændt brevet for at give slip, andre har kastet det i havet – der er mange måder at gøre det på. Så mærk hvad der føles rigtigt for dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *