Kærestesorger er som tømmermænd

Ja, det lyder måske som en lidt mærkelig sammenligning. Men egentlig er de to ting ikke så forskellige fra hinanden – kærestesorg og tømmermænd.

For når vi har sagt ja til drinksene og en sjov aften, så må vi også sige ja til tømmermændene der følger med dagen derpå.

Lige som med kærestesorg. Når vi har sagt ja til at kærligheden, så må vi også sige ja til sorgen der følger med når kærligheden af forskellige årsager ender.

Pas på dig

Og jeg er sikker på når du har tømmermænd, så plejer du dig selv og tager den med ro dagen derpå. Du ligger måske på sofaen og ser film, sover lidt mere og bestiller måske pizza til aftensmad. Du fortrænger bestemt ikke dine tømmermænd, lader som om de ikke eksistere. Du laver med garanti heller ingen overspringshandlinger, for ikke at mærke tømmermændene vel? Nej for din krop er ramt og du tager den med ro og lader op på din måde. Du går gennem dine tømmermænd.

Det samme gælder kærestesorg, du skal pleje og passe dig selv midt i sorgen. Du skal være så omsorgsfuld over for dig selv som muligt. Tage den med ro og lade op. Ingen overspringshandlinger, det udsætter kun din sorg. Nej det er ikke altid rart at være sorgen og smerten, lige som med tømmermænd kan det være virkelig ulækkert.

Dagbøger og arbejde med mine tanker, har altid været vejen gennem mine kriser. Virkelig få sat ord på alt det der fylder inde i dit hoved, få det skrevet ned. Få vendt og drejet dine tanker. Få det ud af kroppen, tal om det med dine veninder, fortæl snak og skriv.

Invester i dit liv

Små skridt og små investeringer i dig selv styrker din værdi og dit vær. Selv om det kan føles uoverskueligt at handle, når du har det så skidt… så tro mig, det styrker dig og løfter dig. Når du først har mærket hvor rart det følels i din krop, så får du lyst til at investere mere i dig selv.

Jeg lå for en måned siden i fosterstilling i kærestesorg, en sorg og afslutning der kom helt bag på mig. Det var virkelig hårdt at komme i gang med at investere i mig selv, for det gjorde så ondt inden i. Ja der var dage hvor jeg slet ikke havde lyst til at stå op. Men jeg tvang mig selv. Og da jeg først kom i gang, skal jeg lige love for at mit liv forandre sig, fordi jeg lavede nogle investeringer i mig selv. Hver morgen satte jeg mig med min post it blog, skrev tre ting ned som jeg skulle gøre, for at investere i mig. Det var alt fra få ryddet op i køkkenskabe, sorteret tøj, ringe til en veninde, støvsuge, handle ind, snakke med min bankmand osv. Små ting som var vigtige for mig, og som ville styrke mig.

Jeg bliver stadigvæk ramt af sorgen, den tager tid og det skal den også. For kærestesorg skal ikke springes hen over, det er som tidligere skrevet en proces ligesom tømmermænd. Men når sorgen, savnet, ked-af-det heden dukker op, så griber jeg fluks min dagbog og kradser alle tanker ned. Ringer til mine dejlige veninder. Mærker og er.

Tiden læger alle sår

Jeg ved godt mange siger, at tiden læger alle sår… men nej, det gør den ikke i min verden. Men med tiden lærer vi, at leve med de ting vi har været igennem.

Det vigtigeste for mig, når det kommer til kærestesorg er, at holde fast i troen på at kærligheden stadigvæk er der ude. Jeg vil til en hver tid kaste mig ud kærligheden igen. For gør jeg ikke det, så kommer fortiden og frygten for at blive såret til at styrer og det har jeg ingen intentioner om. For jeg elsker kærligheden.  Så selv om jeg ved, at der er en sandsynlighed for at blive såret, så er jeg villig til at tage chancen… lige som jeg er villig til, at tage tømmermændene efter byturen…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *