Vær taknemlig for dine kriser

Egentlig havde jeg lovet at skrive et indlæg om, hvordan fanden jeg egentlig gør det her shit. Vender kriser og udfordringer til noget positivt.

Men i går var Thanksgiving, og med en mini amerikaner i husstanden. Kan jeg mærke at taknemligheden presser sig på – nok også fordi jeg selv lige nu er igennem en sorg, kærestesorg… Og egentlig hænger de to ting sammen for mig. At komme gennem en krise og taknemlighed.

For det er det første jeg altid fokusere, på når jeg skal tage skridtet videre….

Taknemlighed

For er der noget der er vigtig for mig, når jeg er i krise, sorg eller står med benene i udfordringer, ja så har jeg min taknemlighedsdagbog. Hver aften inden jeg ligger mig til at sove, så skriver jeg minimum 25 ting ned, som jeg er taknemlig for. Og JA du læste rigtigt 25 ting.

Det er alt lige fra en opringning, duften af blomster,et kys fra min datter, en kaffe i solen, at have spist vitaminpiller, et karbad, en gåtur, en seng at sove i. Alt det jeg faktisk har i mit liv som jeg er taknemlig for. For mig er det en måde at minde mig selv om, at selv om livet udfordre så har jeg SÅ meget at være taknemlig for allerede. Det giver den dejligeste fornemmelse inden i hjertet og flytter mit fokus fra alt det jeg længes efter og savner.

Thanksgiving har siden jeg blev mor, til en pige der er halv dansk og halv amerikansk, haft en stor betydning i vores liv. Så i går fik den en ekstra skalle på taknemligheden. Og jeg sidder helt blød om hjertet og kigger tilbage på mit liv, med så stor og dyb taknemlighed. Det lyder måske lidt gakket. Men var det giver den største frihed at kunne vende sine udfordringer til en styrke, og finde gaven i alt det vi har måtte gå igennem. For havde det ikke for alle mine udfordringer og kriser, så havde jeg ikke været det menneske jeg er den dag i dag  – og jeg er faktisk ret stolt. For jeg har virkelig gjort det godt og gør det framragende hver eneste dag.

Jeg er taknemlig for

Ja havde det ikke været for min far, hans valg og beslutninger havde jeg aldrig lært,hvad det ville sige at føle sig svigte. Mærke al den skam, skyld og forladthed. Ja uden den del af min historie, havde jeg aldrig den dag i dag kunne gøre de ting jeg elsker. Jeg ville aldrig kunne forstå når folk fortalte mig om deres grimme følelser de inderst inde skammer sig over – for jeg kender dem i min krop.

Uden min spiseforstyrrelse havde jeg ikke været steder i sindet og med en viden, som ikke kan læses i bøger eller købes for penge. Jeg ville aldrig have fået øje på hvilken styrke og drivkraft jeg besidder. Ja jeg havde heller aldrig mødt de mennesker jeg gjorde. Havde heller aldrig fået de uddannelser i ind og udland jeg fik og havde heller aldrig turde gøre de ting jeg gjorde og gør.

Havde det ikke været for mødet med Victorias far, havde jeg aldrig siddet her som mor til det smukkeste, mest kærlige, sårbare, inteligente og fineste eksemplar af en fantastisk pige. Uden hende og de udfordringer, der har været i forbindelse med samvær, havde jeg aldrig lært at turde sætte grænser og sige STOP.

Uden indbrudsforsøget havde jeg aldrig taget skridtet og flyttede tilbage til Odense, fundet min ro og min base. Jeg ville aldrig have fundet modet til at handle på mine drømme.

Havde det ikke været for den sidste måneds kærestesorg, havde jeg aldrig mærket hvor vigtig jeg selv er og værdighed er det nye sort i mit liv. Jeg havde heller aldrig fået arbejdet med de følelser, som gør mest ondt i mit hjerte. Men jeg fik muligheden for at skabe et helt nyt liv og en helt ny platform. Her står jeg stærkt.

Så hvad gør jeg

Jeg finde alt det gode jeg har fået med i hver eneste krise i mit liv. Jeg bliver ved med at undersøge hvad jeg har lært, hvad jeg har fået med mig og pludselig ville jeg slet ikke have været foruden. Men det starter alt sammen med at være taknemlig over det jeg har og det jeg allerede ved.

Så taknemlighed og krise hænger sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *